Bekijk het origineel

Staking gestaakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Staking gestaakt

1 minuut leestijd

LONDEN — De bijna 500 IRAgevaijigenen, die al meer dan dne jaar in „hygiënestaking" zijn, hebben hun actie maandag beëindigd, zo iieeft de „Provisional Sinn Fein", de politieke tak van de „Provisionals" van het ierse Republikeinse Leger maandag in Belfast bekendgemaakt. De IRA-gevangen hebben besloten tot stopzetting van deze vorm van protest opdat meer aandacht zal worden gericht op de hongerstaking, die het IRAlid Bobby Sands zondag is begonnen in de Maze-gevangenis in Belfast. De hygiëne-stalting, waaraan 470 mannen en 28 vrouwen deelnamen, hield in dat de gevangenen weigerden zich te wassen, en hun uitwerpselen op de celmuren shieerden. De actie was bedoeld om de status van politieke gevangene te krijgen. De „uniform-staking", die inhoudt dat de gedetineerden weigeren gevangenisÜeding te dragen, wordt wel voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Staking gestaakt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 maart 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken