Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

(Overzicht van de firma A. Makkreel)

Hoewel het beslist niet druk is geweest, kwamen er van de consumptie toch nog vele orders binnen. Het verbruik bij de veehouderij is momenteel wel op z'n hoogst, maar op termijn laat men het volledig afweten.

En hoewel de uitkomsten bij de veehouderij bepaald niet rooskleurig te noemen zijn, neemt het aantal varkens en pluimvee nog steeds toe. Het kan zijn dat ook hier grotere eenheden de kostprijs wat drukken. De prijs van mais bleef de afgelopen week nagenoeg onveranderd, in Franse mais werd regelmatig per schuit en auto verhandeld. Voor tarwe moest men wat meer betalen; haver ontbreekt nagenoeg. Gerst noteerde bijna hetzelfde met een geringe vraag.

Op de veekoekenmarkt blijft men ook dicht bij huis. De posities bij importeur, handelaar en mengvoederfabrikant zijn erg klein. Er hoeft ook maar weinig te gebeuren en zo zitten er weer voor vele posities dikke premies in.

Cocosschilfers waren er ruim voldoende aangekomen en dit drukte de prijs wel wat. Ook de loco voorraden Konden weer vlot aangevuld worden. Op aflading zijn de prijzen iets gemakkelijker. Cocosschrootpellets hadden dezelfde ondervinding. Lijnschilfers komen pas aan ca half april. Tot dan moet men met de loco partijen toe. Op aflading, ook in lijnschrootpellets, veranderde er erg weinig. Maisgluten liiken er nogal wat te komen, maar de eerste boten doen toch nog een grote premie. Er was wat belangstelling voor, maar aandieningen geven velen de hoop het tot die posities dan te kunnen uitzingen..

Lagere dollar

Op aflading gaf de lagere dollar wat verlaging, maar zaken zijn niet te melden in de boordvrijsfeer. Moutkiempellets gaan voor direct als plaatsvervanger voor gluten door. Op termijn noteren moutkiempellets iets duurder. Palmpitschilfers doen voor spoedig een hele prijs, maar april aankomend wordt het assortiment boten heel wat ruimer. Op zomeraflading was er interesse met wat zaken naar de binnenlandse industrie. Soyaschroot was een verhaal apart met een lager chicago en lagere dollar. Toch blijft men ook hier dicht bij huis, hoewel er bijv. op mei/oktober niet zo oninteressante offertes liepen. Boten USA lagen geschikt in de markt met kopers. Raapschroot van Hollandse fabriek werd regelmatig op najaarsleveringen verkocht, Tarwegriespellets zijn iets beter, maar het verschil met vorige week bleef klein. Belgische griespellets werden echter concurrent geoffreerd. Tapioca blijft goedkoop, maar met de huidige staatsgreep wil men verderop de zaak rustig afwachten. Lucerne noteert iets hoger, hoewel de prijzen niet te gek in de markt liggen. Hollandse pulp wordt dagelijks wat duurder met weinig aanbod meer achter de hand. Offertes van USA en Duits/Franse brokjes waren ook bepaald niet zo goedkoop meer. Citruspellets waren gevraagd door mengvoederindustrie en boten waren iets beter. Op aflading noteert men onveranderd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 6 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 6 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken