Bekijk het origineel

„Vlooienmarkten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Vlooienmarkten" in Rotterdam gaan door

Organisator neemt maatregelen

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De or-" ganistor van een aantal zogenaamde vlooienmarkten in Rotterdam en 'omgeving, H. Bouwen, zal- blijven doorgaan met het houden van deze evenementen, ondanks felle kritiek van de ambulante handel. Die uitte zich afgelopen zaterdag in Rotterdam door een blokkade van de toegang van de hal, waardoor de vlooienmarkt moest wot'den afgelast.

Bouwen vindt dat de marktkooplieden zich in feite richten tegen mensen uit hun eigen organisatie, die via deze vlooienmarkten proberen ,,een graantje mee te pikken". Op deze markten kunnen particulieren allerhande overbodige spullen aanbieden en kopen, maar naar het schijnt namen er enige tijd geleden ook professionele handelaren aan deel.

De organisatie heeft nu maatregelen genomen, waarmee ze dit soort problemen en acties van de martkooplieden, denkt te kunnen voorkomen. Standhouders moeten een verklaring tekenen waarin zij zeggen geen marktkoopman te zijn. Per persoon raag niet meer dan 350 gulden aan handelswaar aangeboden worden.

In Rotterdam en Dordrecht worden komende zaterdag weer van deze vlooienmarkten gehouden. Volgens Bouwen is de belangstelling nu al erg groot. De drie markten die hij eerder heeft georganiseerd, hebben hem verlies opgeleverd. Met de organisatie is zo'n 20.000 gulden per markt gemoeid, de opbrengst aan entreegelden en standhoudersgeld lagen daar tot op heden nog onder.

Het verschijnsel ,.vlooienmarkt" heeft sinds een aantal maanden de kop opgestoken. Detaillisten en ambulante handel zien er echter een onredelijke concurrentie in. De organistoren zeggen deze evenementen echter juist „klein en gezellig" te willen houden.

Zo'n bestuurlijke herindeling zou de standsorganisaties voor de keus plaatsen of ze in beide provincies moeten gaan werken of dat ze zich dienen op te splitsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 7 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

„Vlooienmarkten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 7 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken