Bekijk het origineel

Ds. Mieras overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. Mieras overleden

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Vrij onverwacht is vannacht, op 65-jarige leeftijd overleden ds. M. A. Mieras, predikant van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

Ds. Mieras werd in 1915 geboren en was predikant te Terneuzen waar hij op 21 april 1942 bevestigd werd. Op 6 juni 1944 volgde de bevestiging tot predikant in Krimpen a/d IJssel.

De overleden predikant maakte deel uit van het deputaatschap van de Oud Geref. Gem. voor correspondentie met de Hoge Overheid.

Hij was vele jaren lid van het bestuur van de Stichting Scholengemeenschap op Reformatorische Grondslag „Die Driestar" te Gouda. Hij was dat vanaf de oprichting in 1954 tot 1973.

Ook was hij tot 1973 hoofdbestuurslid van de Staatkundig Gereformeerde Partij. Om gezondheidsredenen legde hij reeds verschillende functies neer.

Van 1961 tot 1963 was hij, na het overlijden van ds. P. Zandt, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hij vertegenwoordigde de SGP eveneens van '63 tot '67. Dit omdat eind 1963 het toen zittende lid, de heer D. Kodde, wegens ziekte bedankte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Ds. Mieras overleden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken