Bekijk het origineel

Officiële uitslagen Frankrijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Officiële uitslagen Frankrijk

2 minuten leestijd

PARIJS — Het Franse ministerie van binnenlandse zaken heeft een nieuwe opgave verstrekt van de uitslagen van de eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

Giscard d'Estaing 28,27 procent, Franccois Mitterrand 25,87, Jacques Chirac 17,96, Georges Marchais 15,37, Brice Lalonde, 3,9, Arlette Laguiller 2,30, Michel Crepeau 2,21, Michel Debré, Marie-France Garaud 1,33. De opkomst bedroeg 81,08 procent. In deze uitslag zijn de cijfers van de overzeese gebieden nog niet verwerkt.

President Valery Giscard d'Estaing heeft in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen een overweldigende meerderheid gekregen in de drie Carabische gebiedsdelen. Zo behaalde hij op Guadeloupe 71,2 procent, op Martinique 71,75 procent en in Frans-Guyana 42,65 procent.

Kranten in die gebieden zochten de oorzaak hiervan in de vrees die op Guadeloupe bestaat voor de naar onafhankelijkheid strevende groepering voor de gewapende bevrijding van het eiland.

Een nabeschouwing over de verkiezingen op pag. 5: „Fransen gaan nu kiezen tussen links en rechts".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Officiële uitslagen Frankrijk

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 april 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken