Bekijk het origineel

Belastingambtenaar heeft het m< loeilijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Belastingambtenaar heeft het m< loeilijk

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Ambtenaren van de belastingdienst moeten hun werk doen onder een onaanvaardbaar zware druk. Met spoed moeten er maatregelen worden getroffen waardoor de spanningen waaronder de ambtenaar werkt worden opgeheven. Dat is de strekking van de motie die de landelijke groep financiën van de katholieke ambtenarenbond Arka op haar jaarvergadering heeft aangenomen. De motie is vrijdag aangeboden aan directeur-generaal C. J. Sleddering van de belastingen.

In de motie wordt geëist dat de toegenomen spanningen tussen belastingambtenaren en belastingplichtigen in het overleg met de leiding van de belastingdienst worden besproken. Volgens Arka-bestuurder C. M. Borst is er binnen de belastingdienst sprake van een groot personeelstekort waardoor onder meer de belastingfraude niet optimaal te bestrijden is en de belastingmoraal vermindert.

Ook de overstelpende hoeveelheid wijzigingen in de fiscale wetgeving en het tijdig inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen maakt het werk van de belastingambtenaar er niet gemakkelijker op, volgens Borst.

Problemen

Borst zei ook dat het inschakelen van de ambtenaar bij experimenten in het kader van de aanslag-regeling problemen geeft bij de invordering omdat het gewone werk door moet gaan.

Felle kritiek heeft de Arka op het voorstel tot salarisverbetering van de adjunct-inspecteurs en inspecteurs bij de belastingdienst.

Volgens de Arka en ook volgens haar zusterorganisatie NCBO doorkruist staatssecretaris Van Amelsvoort van Financiën met zijn voorstel het bouwwerk van het carrièrepatroon van het ambtenarenbesluit belastingdienst.

De bonden vinden dat in het voorstel de rechtspositie van ambtenaren wier situatie vergelijkbaar is met die van de adjunct-inspecteurs niet wordt verbeterd. De bonden zeggen dat een salarisverbetering van de kleine groep, in het voorstel van Van Amelsvoort, niet leidt tot versnelde behandeling van de vijf miljoen aanslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Belastingambtenaar heeft het m< loeilijk

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken