Bekijk het origineel

Hongerstaker laat arts toe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hongerstaker laat arts toe

1 minuut leestijd

BELFAST — De Noordierse hongerstaker Brendan McLaughlin, lid van het Ierse Republikeinse Leger (IRA), heeft dinsdag medische behandeling aanvaard voor een maagbloeding. Hij zal echter zijn hongerstaking, die nu dertien dagen duurt, niet beëindigen, zo hebben zijn aanhangers bekend gemaakt.

Het Britse bestuur in Noord-Ierland kon het bericht nog niet bevestigen. Het zou de eerste maal zijn dat een van de acht hongerstakers in de Noordierse Maze-gevangenis een medische behandeling aanvaardt. Vier IRA-leden zijn als gevolg van een hongerstaking gestorven sinds Bobby Sands op 1 maart zijn hongerstaking begon in een poging de Britse regering te dwingen politiek status te verlenen aan de IRA-gevangenen.

„Het aanvaarden van medische behandeling doet geen afbreuk aan zijn hongerstaking", aldus een woordvoerder van de Sinn Fein, de politieke vleugel van het verboden Ierse Republikeinse leger. De 29-jarige McLaughlin zit in de Maze-gevangenis een gevangenisstraf van twaalf jaar uit voor verboden wapenbezit. Hij begon zijn hongerstaking op 13 mei om de plaats in te nemen van Francis Hughes, die een dag eerder was gestorven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Hongerstaker laat arts toe

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken