Bekijk het origineel

Stoom in miniatuur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stoom in miniatuur

1 minuut leestijd

(Van onze correspondent) LEEK — Vandaag (vrijdag 29 mei) en morgen kan men getuige zijn van de achtste nationale show „Werkende stoom in miniatuur" op de terreinen van het jeugdpark Nienoord.

De belangstelling voor deze manifestatie van de zijde van de deelnemers overtreft reeds jaren, ondanks de steeds verwachtingen

De deelnemers komen uit België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Denemarken en Nederland. Tijdens de stoomdagen kan men ook een ritje met de Nienoord Spoorwegen maken. Daarnaast wordt er door de vaargroep Nienoord een demonstratie met radiografisch bestuurde modelschepen gegeven. Ook het Jeugdpark en het landgoed Nienoord met het kasteel zijn geopend. In dit laatste is sinds 1958 het nationale Rijtuigenmuseum gevestigd. als afscheidscadeau. Vanwege zijn verdiensten is de heer Van den Berg benoemd tot ereburger van de gemeente Ridderkerk. Tevens ontving hij een gouden legpenning. Op 1 juli a.s. wordt hem een afscheidsreceptie in het Gemeentehuis aangeboden. Wie de heer Van den Berg gaat opvolgen als wethouder van Openbare werken ca. is nog niet duideijk. Twee kandidaten zijn wel bekend, de heer R. Lagendijk en de heer P. Gaanderse.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Stoom in miniatuur

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken