Bekijk het origineel

Begin: ,,Onzezaak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Begin: ,,Onzezaak"

2 minuten leestijd

voor enige militaire activiteit. Amerikaanse functionarissen verklaarden dat niet is bepaald of zulke aanvallen, waarbij gebruik wordt gemaakt van Amerikaanse vliegtuigen of wapens, een schending vormen van de Amerikaanse wet. De kwestie van wettige zelfverdediging is een zeer ondoorzichtige zaak, aldus deze functionarissen.

In een reactie op de Amerikaanse waarschuwing heeft premier Begin van Israël dinsdag gezegd dat Israël nooit de Verenigde Staten om groen licht gevraagd heeft voor besluiten, die vallen onder de soevereine verantwoordelijkheid van Israël. „Het is onze plicht het leven van onze burgers te beschermen en de verantwoordelijkheid voor het vervullen van die plicht ligt alleen bij ons."

In de verklaring zei Begin voorts dat hij de Amerikaanse afgezant, Habib, herhaaldelijk heeft gezegd dat Israël De Amerikaanse minister van tenlandse zaken, Alexander Haig, heeft dinsdag de uitspraak van premier Begin beaamd, dat de Amerikaanse afgezant Philip Habib, maar „beperkte tijd" heeft de rakettencrisis met Syrië tot een oplossing te brengen. „Er is beperkte tijd omdat er een verandering was in de status quo en daarom is het dringend noodzakelijk dat er vooruitgang wordt geboekt en ik hoop dat het lukt", aldus Haig tegenover journalisten. Philip Habib zal eind deze week uit Washington naar het Midden-Oosten terugkeren.

Ue Syrische minister van buitenlandse zaken, Abdel Halim Khaddam, is dinsdag vertrokken naar SaoediArabië met een boodschap van de Syrische president, Assad. De inhoud daarvan werd niet bekendgemaakt. Het is de tweede boodschap van president Assad voor koning Chaled van Saoedi-Arabië sinds het begin van de crisis over de Syrische SAM-6-raketten in Libanon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 juni 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Begin: ,,Onzezaak

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 juni 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken