Bekijk het origineel

Huiszoeking bij De Bonvoisin

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Huiszoeking bij De Bonvoisin

1 minuut leestijd

BRUSSEL — Gisteravond heeft de fiscale recherche huiszoeking gehouden bij Benoit de Bonvoisin, penningmeester van de CEPIC, de rechtervleugel van de Franstalige christen-democraten.

Hij werd ervan beschuldigd belastingfraude gepleegd te hebben met het geld van zijn partij, ten bate van het zogenaamde Jeugdfront. Het Jeugdfront, eigenlijk Front de la Jeunesse is een uiterst rechtse organisatie die veroordeeld is als zogenaamde- privémilitie. Op last van de minister van Justitie, Moreaux is gisteravond huiszoekinggedaan bij De Bonvoisin, waarbij vele stukken, financiële en andere in beslag genomen zijn. , In de kringen van de rechtse 'Christen-democraten, waartoe ook de grote leider Paul vanden Boeynants behoort, is hierover heftige opschudding ontstaan. Vanmorgen, vrijdag, wordt over deze zaak uitvoerig bericht door La Libre Belgique, een blad dat zeer nauw verwant is met deze rechtse christendemocraten. Er dreigt in België veel verwarring te ontstaan naar aanleiding van deze affaire.

De veroordeelde, Dieter Vogel, had zich volgens de rechtbank in Oost-Berlijn schuldig gemaakt aan „uiteenlopende spionage-opdrachterv en subversieve activiteit. Hij had, aldus de rechtbank, bij de Westduitse luchtmacht gediend, voor hij een „betaalde agent van de CIA" werd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juni 1981

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Huiszoeking bij De Bonvoisin

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juni 1981

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken