Bekijk het origineel

Den Haag wil grenswijziging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Den Haag wil grenswijziging

Voor bouwlocatie

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Burgemeéster en wethouders van Den

vraagd. Beide gemeenten lieten echter een duidelijk „nee" horen.

Dwingen

Leidschendam uitbreiden. Nu

j^ • Uiteindelijk besloten GS in mei de en INOOtdOrp bouwlocatie af te dwingen. De prodeze twee ge- vincie maakte gebruik van haar recht meenten blijven weigeren mee te werken aan het ontwikkelen van een bouwlocatie op hun grond, hoopt Den Haag dat om de gemeenten te verplichten een bestemmingsplan op te stellen voor de locatie. Tegen deze zogenaamde aanwijzing gingen Leidschendam en Nootdorp echter ,in beroep bij de Kroon. Door dit kroonberoep is de mogelijkheid om met het bouwen te beginnen voorlopig van de baan.

bouwd kan worden.

Den Haag vraagt de regering en het parlement nu in te grijpen. Als Leino

In een brief aan de Tweede Kamer niet doorgaat blijft de hofstad met en de ministers van Binnenlandse een tekort van ongeveer 15.000 woZaken en v/an Ruimtelijke Ordening ningen zitten, ondanks maatregelen en Volkshuisvesting schrijven b en w binnen de eigen grenzen. Op de dat een grenswijziging de laatste mo- bouwlocatie moeten tussen de zes- en gelijkheid voor Den Haag is om op de tiepduizend woningen komen. Het locatie Leidschendam/Nootdorp bouwen in zee is volgens b en w op (Leino) te bouwen. Den Haag heeft de' korte termijn geen realistisch alteromstreden bouwgrond hard nodig natief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juli 1981

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Den Haag wil grenswijziging

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juli 1981

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken