Bekijk het origineel

Natuur allerlei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Natuur allerlei

2 minuten leestijd

zulleii aan het eind van dit jaar beschikbaar zijn.

Bij de uitvoering van genoem-' de wegenprojecten zal een uitgebreid milieuonderzoek worden gehouden, waarbij de das en zijn leefomgeving een belangrijke plaats zullen innemen. Als dat nodig blijkt zullen dassentunnels worden aangelegd, met de daarbij behorende wildroosters, om de schade voor het beschermde dier zoveel mogelijk te voorkomen. De das wordt beschermd ingevolge het Verdrag van Bern, dat ook door Nederland is ondertekend. In ons sterk gecultiveerde land blijft er nauwelijks biotoop voor hem over.

Stichting Bos en Hout

Er is nu een instelling die zich er voor gaat inzetten dat ook in de toekomst voldoende hout en houtprodukten beschikbaar 'zullen zijn in ons land, de pas opgericht Stichting Bos en Hout. Die zal er ook op toezien dat het beheer op haar doelstellingen wordt afgestemd. De Stichting wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en dat van Landbouw en Visserij, alsmede door het bedrijfsleven dat belang heeft bij de bosbouw.

In het bestuur zitten vertegenwoordigers van bosbouw, papierindustrie, houtverwerkende industrie en houthandel. De Stichting wil een beleid dat maximaal rekening houdt met het belang van hout en van het bos dat het moet leveren. Hout wordt schaarser in de gehele wereld, terwijl de behoefte blijft groeien. Daarom 'moet een bosarm land als Nederland zich inzetten om eigen houtproduktie tot het uiterste te ontwikkelen. In ons land wordt voor meer dan vier miljard gulden per jaar aan hout ingevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 juli 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Natuur allerlei

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 juli 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken