Bekijk het origineel

Voorzieningen voor bouwen in Randstad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voorzieningen voor bouwen in Randstad

Wijzigingen streekplannen Z-Holland

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Minister Beelaerts van Blokland (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) vindt, dat de streekplannen Zuid-Holland West en Oost op drie punten gewijzigd zouden moeten worden. Het gaat om het mogelijk maken van de noordelijke uitbreiding van Zoetermeer, van de aanleg van de A4 (rijksweg 19) en van de All (het deel tussen Alphen aan de Rijn en Bodegraven).

De minister schrijft dit in brieven aan Gedeputeerde Staten van ZuidHolland en aan burgemeester en wethouders van ^ioetermeer. Het commentaar is gebaseerd op een advies van de Rijksplanologische Commissie.

In de brieven wordt vooral ingegaan op de uitvoerbaarheid van de provinciale plannen voor de woningbouw. Voor de toekomstige woningvoorziening in de Haagse agglomeratie zijn de bouwlokaties Rokkeveen (Zoetermeer Zuid) en Leino (LeidschendamNootdorp) van groot belang.

Reserve

Vertragingen bij de ontwikkeling van bouwlokaties makeii het noodzakelijk dat in het streekplan Zuid-Holland West voor de periode tot 1990' vóór ongeveer 10.000 woningen reservecapaciteit gevonden en gebruikt wordt.'ln deze planperiode betreft het vooral het benutten van Zoetermeer Noord (Noordhove). De binnenstedelijke capaciteit van Den Haag kan ook enig soelaas bieden.

Een ander belangrijk punt is de hoofdwegenstru'ctuur in beide streekplannen. De minister constateert een aantal verschillen met het vastgestelde Structuurschema Verkeer en Vervoer. In het streekplan Zuid-Holland West zal het deel van de A4 door Midden-Delfland, alsnog moeten worden opgenomen. Het ontbrekende deel van de All tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven zal in het streekplan Zuid-Holland Oost dienen te worden vastgelegd.

Aandringen

Daarnaast dringt de minister er bij de provincie Zuid-Holland op aan de planologische belemmeringen voor de aanleg van de A14.(Verlengde Landscheidingsweg) weg te nemen, Deze verbinding is van belang voor de ontsluiting van de bouwlokatie Leidschendam-Nootdorp. Deze belemmeringen, die op gemeentelijk niveau bestaan, kunnen door de provincie met toepassing van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden opgelost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 augustus 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Voorzieningen voor bouwen in Randstad

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 augustus 1981

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken