Bekijk het origineel

Hortensia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hortensia

1 minuut leestijd

Onze hortensia in de tuin krijgt droge bruine plekken in het Mad en heeft maar één bloem; vroeger veel meer. Antwoord - Een hortensia of hydrangea macrophylla dient men in het voorjaar terug te snoeien; men neemt dan de driejarige takken weg op 5 cm boven de grond; zonodig ook enige tweejarige takken. De hortensia bloeit op overjarig hout. In maart snijdt men de verdorde bloemen en dode of zwakke takken weg. De bruinverkleuring kan het gevolg zijn zowel van parasitaire aard alsook door gebrek aan voeding. Let er eens op of er ook dierlijke parasieten zijn, deze kan men met de bekende bestrijdingsmiddelen te lijf gaan. Geef ook eenS een flinke bemestmg met stalmest en een aanvulling met kunstmest, in het vroege voorjaar van het volgend jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 september 1981

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Hortensia

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 september 1981

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken