Bekijk het origineel

Ds. Van der Poel overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. Van der Poel overleden

2 minuten leestijd

EDE — Vanmorgen is na een ziekte van enkele maanden, overleden ds. Joh van der Poel, predikant van de Oud Geref. Gemeente in Ned. te Ede. De overledene was een centrale en samenbindende figuur in zijn kerkverband maar verwierf zich ook buiten de eigen kerkgemeenschap veel sympathie. De begrafenis zal worden geleid door ds. E. du Marchie van Voorthuijsen uit Leersum.

Nu wijlen ds. Van der Poel werd op 26 april 1909 geboren te Hendrik Ido Ambacht. Van 1938 tot 1955 was hij predikant te Hardinxveld-Giessendam, daarna te Ede. Hij was de laatste nog in leven zijnde predikant die in 1948 meewerkte aan de totstandkoming van het verband van tie Oud Gereformeerde Gemeenten in Ned. dooi samensmelting van de gemeenten van ds. Boone met als vertegenwoordigei o.a. ds. M. A. Mieras en de federatie van ds. C. de Jonge.

Ds. Van der Poel is de vijfde predikant van Oud Geref. Gemeenten in Ned. die in twee jaar tijds wegvalt. Het kerkverband telt nu nog acht predikanten en één lerend ouderling.

De overledene had tal van functies. Vanaf 1953 was hij lid van de Commissie van onderzoek der Oud Geref. Gem. in Ned., vanaf 1947 deputaat bij de Hoge overheid, vanaf 1977 medehoofdredacteur van het Kerkblad. Hij was tevens eindredacteur van het plaatselijk kerkblad. Verder was hij diverse jaren lid van het bestuur van „De Driestar", van de GBS en sedert 1955 maakte hij deel uit van de Raad van toezicht van het prot. chr. streekziekenhuis te Bennekom. Ds. Van der Poel was bestuurslid van de scholen uitgaande van de Oud Geref. Gem. in Ned. te Ede.

Behalve enkele brochures met preken verschenen van ds Van der Poel een aantal boeken, zoals „Nood en uitkomst" (1958), „Het zieleraadsel opgelost" ('61), „Twee wegen" ('69), „Verberging tegen de wind" ('72), „Eerst lammeren dan schapen" ('76), „Eben-Haëzer" ('78), „Oud maar niet te oud" ('78), „Ten tijde des ouderdoms" ('79), „Op uw noodgeschrei" ('79) en „Mengelstoffen" ('79).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 oktober 1981

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Ds. Van der Poel overleden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 oktober 1981

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken