Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

ROTTERDAM •— Het is alweer zover dat het rundvee op stal staat of gaat en zo zal er binnenkort weer consumptievraag bijkomen. Er Is door veehouders al reeds veel op het wintergebeuren gekocht, doch de mengvoederindustrie moet nog wel het nodige indekken.

(Overzicht van de fa. A. Makkreel)

Amerikaanse mais was regelmatig gevraagd en afgedaan; voor gerst moest opnieuw wat meer worden betaald en ook verhoogden houders de prijs van de voertarwe. Inlandse haver is wel voorradig maar de vraag hiernaar is beperkt,

De veekoekenmarkt was bepaald lager. De US dollar gaf de laatste dagen daar wel aanleiding toe, hoewel de schommelingen in de dollarkoersen ook niet van de lucht waren. De vraag naar veekoeken bleef klein. Afladingen laat men gewoon zitten voor vele producten. Cocosschilfers uit boten waren voor interessante prijzen te koop en ook moet men de aflaadposities niet verwaarlozen. Men koopt cocos ƒ 10,- onder maispfijs! Cocosschrootpellets op alle posities Zijn koopwaardig te noemen.

Lijnschilfers zakken iets in prijs. Zonder lijn. is het meestal ook niet denkbaar en binnenkort zullen er toch wel aankopen gedaan moeten worden. Lijnschroot en schrootpellets noteerden wat lager door de dollar. Wel aiijn er regelmatig reflectanten voor loco en kortbij materiaal. Maisglutenpellets noteren aan de voorkant wel wat lager. Een aangekomen boot deed op een moment nog een premie. Boten en afladingen lagen tot verleden week niet zoveel anders.

Onveranderd

jKaap en palmpitproducten noteerden zogoed als onveranderd met zaken op loco basis. Latere posities waren niet in de picture, maar relatief gezien liggen deze producten toch op een interessant niveau voor de mengvoeders. Soyaschroot is er voldoende te verkrijgen van Hollandse fabrieken en gezien het aantal boten wat met USA en Braziliaanse soya onderweg is, zullen de prijzen de eerste weken iviet veranderen. Wel kunnen natuurlijk Chicago en de dollar wat veranderen. Op aflading en levering was USA soya niet te duur, maar kopen op termijn worden de eerste dagen nog niet verwacht.

Het verbruik van. molenafvallen is bepaald niet toegenomen. Er is ruime aanvoer vanuit USA en Indonesië te verwachten en tweedehands partijen, van Hollandse fabrieken waren dringend aan de markt. Mais en rijstevoermeel noteerden wat hoger en lager door de dollarkoersen, maar zaken van betekenis zijn er niet te melden. Tapioca is erg flauw uit aangeko' men posities. Het prijsniveau is nu bijzonder interessant en bijv. aankopen van Rusland zouden de markt snel en hevig kunnen verstoren. Ook op januari/juni levering waren er bepaald koopjes te halen.

De suikerbietenoogst is nu volop aan de gang en een recordoogst van 7,2 millioen ton is niet niks. Het suikergehalte is ook prima: 15,29%. Hollandse pulpbrokjes zijn moeilijk te verkopen en Duitse auto's franco en ook schuiten waren voor lage prijzen te koop, Citruspellets blijven bijzonder laag geprijsd. Stomend zowel als januari/juni aflading ligt erg interessant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 oktober 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 oktober 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken