Bekijk het origineel

Beslagen ramen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Beslagen ramen

2 minuten leestijd

In onze woonkamer beslaan de ramen. Hij is 9 X 4 m en in het midden van een blinde muur staat een gas gestookte moederhaard. Er zijn voor en achter twee grote ramen. Onder elk daarvan staat een radiator. De breedte van de vensterbank is iets minder dan die van de radiator. Desor\danks strijkt de warme lucht niet langs de ramen want ze blijven nat.

Antwoord — Naarmate een kamer langer en smaller wordt treden grotere temperatuurverschillen op. Bij de ramen vmdt sterke afkoeling plaats en in het midden is het warm. U kunt de kwaal alleen volkomen onderdrukken als u voorzetramen plaatst. Vindt u dat te duur, dan kunt u het volgende toepassen: de vensterbanken nog smaller maken; geen bladplanten in de kamer maar „droge" (cactussen, ficus, vetplanten) of helemaal geen planten; zorgen dat vanuit de vloer geen damp omhoog komt, d.w.z. de droge vloer afdekken met een ondoorlatende laag. Is er een aangrenzende keuken dan dient daar een afzuigkap te komen. Voorts moet u terdege luchten. Komt er warm^eten op tafel, laat dit dan niet uitdampen maar dek het altijd af. U ziet: er is een hele reeks van hulpmiddelen. En dan zijn wij er van uit gegaan dat u in een rijtjeshuis zit. Zou één der zijmuren een buitenmuur zijn, dan moet u nagaan of daar misschien óók vocht uitkomt. Maar voorzetramen lijken ons toch de beste oplossing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 december 1981

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Beslagen ramen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 december 1981

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken