Bekijk het origineel

BEURSBERICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Philips vast

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Op de Amsterdamse effectenbeurs heeft Philips donderdag een vaste stemming te zien gegeven. De uitspraken van topman Dekker lokten vraag naar de aandelen uit. Volgens de heer Dekker moet het rendement in de komende jaren omhoog en moet de winst in ongeveer twee jaar worden verdubbeld. De koers van de aandelen reageerde op die uitlatingen met een vooruitgang van f 1,10 tot f 21,40.

De andere internationale aandelen lagen licht verdeeld in de markt. Unilever en Koninklijke Olie noteerden onveranderd op respectievelijk f 148,50 en f 84,40. Hoogovens was nog twintig cent in herstel op f 15,70 en Akzo ging veertig cent naar boven lot f 23,20.

In de financiële sector gaf de NMB opnieuw een zwakke stemming te zien. De notering ging nog f 1,30 omlaag tot f 126,50. ABN was een gulden lager op f 280.

KLM was fractioneel lager op f 91 en Heineken bleef f 48. Van de hypotheekbanken was de WUH nog vijftig cent in herstel op f 69,50 en de FGH moest enkele dubbeltjes achteruit tot f 53,60, In de scheepvaartsector liep Nedlloyd f 0,60 omhoog tot f 138,30, De bouwaandelen waren onveranderd tot iets beter en de uitgevers gaven een licht verdeelde Stemming te zien. De notering van • Gist-Brocades trok tachtig cent aan tot f 62i30. De obligatiemarkt wasprijshoCidénd. "• V '- '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

BEURSBERICHT

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken