Bekijk het origineel

Onderzoek naar extra werk PTT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoek naar extra werk PTT

Van der Doef na gesprek bonden

3 minuten leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris m der Doef (verkeer en waterlat) gaat de directieraad van de T vragen wat de mogelijkheden p om in de komende jaren de Tkgelegenheid bij de PTT uit te (iden. Of een dergelijke uitbreiig neer zal komen op een aantal n 6000 nieuwe arbeidsplaatsen, II getal dat Van der Doef eerder eft genoemd, is nog onduidelijk.

3at bleek donderdag na afloop van t gesprek dat de staatssecretaris d met de ambtenarenbonden in de zondere commissie van overleg van PTT. Volgens Abva-Kabo-bestuurr Raaijmakers gaat het bij die extra Tkgelegenheid in ieder geval deels 1 deeltijdbanen. De bonden vinden dat nieuwe ïrkgelegenheid kan ontstaan als imte wordt gegeven aan de ontwikling van nieuwe diensten zoals de stbank, op het terrein van de telemmunicatie en van de post. DaarteCHEVENINGEN — 14 januari. Tong; lappen 20, gf.m. kl.m. 16. I 11. II 8 tarbot: I 21. II 20.50, III 14.50. IV iO; griet: I 11.40, II 7.90, kabeliauw: I 280-2S0, II 120. Ill 110-100. IV 125: gul: gr. 130, M. 110: schol: gr. 66wijting: 140-110: steenwijttng: 80. genover staat dat door automatisenng weer banen op de tocht komen te staan. De directieraad van de PTT moet dit alles nu op een rijtje gaan zetten. Bij het opvullen van nieuwe banen v^il Van der Doef voorrang geven aan schoolverlaters, zo heeft hij de bonden laten weten. Zijn plannen kunnen naar de verwachting van Raaymakers pas gestalte krijgen bij de begroting vor 1983.

Melkkoe

Van der Doef heeft de bonden verder gezegd dat volgens hem de afdracht van de PTT aan 's rijks financiën moet worden teruggedrongen. Die bedraagt dit jaar 900 miljoen gulden. Er moet een halt worden toegeroepen aan het gebruiken van de PTT als melkkoe.

Overigens wil de staatssecretaris eventueel wel de kosten van de spreiding van de PTT uit die afdracht financieren, aldus Raaijmakers. De Abva-Kabo-bestuurder ziet niet hoe dit te rijmen valt met Van der Doefs opvatting dat die spreiding uit de algemene middelen moet worden beta^d. De spreiding gaat totaal 1,6 miljard ksten en Van der Doef verklaarde onlangs dat hij de financiering hiervan in vier a vijf jaar wil veilig stellen.

De staatssecretaris heeft erkend dat de spreiding een beperkte betekenis heeft wat de werkgelegenheid betreft en negatieve gevolgen heeft voor de PTT en voor de regio Den Haag. Niettemin zal hij het beleid uitvoeren. Anders had ik niet op deze post moeten gaan zitten, zo heeft hij tegen de bonden verklaard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Onderzoek naar extra werk PTT

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken