Bekijk het origineel

Horeca ziet toekomst somberin

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Horeca ziet toekomst somberin

2 minuten leestijd

DÉN HAAG — De voorzitter van het bedrijfschap horeca, drs. F. J. Nijsten, ziet de toekomst van de Nederlandse horeca donker in.

Dit bleek uit de toespraak, die hij woensdag in Den Haag heeft gehouden bij de opening van de 76ste openbare bestuursvergadering, waarin hij verklaarde dat de verwachtingen voor 1982 negatief zijn. Er komen naast de economische teruggang een aantal bedreigingen op de horeca af, die — als ^e worden doorgevoerd — de branche zeer hard zullen treffen, zo sprak hij. Hij noemde de mogelijkheid, dat alle horecaprodukten onder het 18 pet,. BTW-tarief gaan vallen, alsmede de in de regeringsverklaring aangekondigde „ontmoediging" van het alcoholgebruik. • ,

Tevoren had hij opgemerkt, dat in de eerste zeven maanden van 1981 de omzet van de horeca met slechts 2,8 procent is toegenomen. Gecorrigeerd voor de horecaprijsstijging van 5,2 pet, betekent dit volgens hem een daling van het omzetvolume van 2,3 pet. In 1980 was er nog sprake van een volumestijging van 2,6 pet.

Voorzitter Nijsten heeft het verder onbegrijpelijk geno«nd, dat de regering heeft besloten de accijns op bier en frisdranken drastisch te verhogen. De omzet in het cafébedrijf bestaat voor 45 pet uit bier en voor 10 pet uit frisdranken. Helaas was het enige resultaat van protesten een halvering van de voorgestelde accijnsverhoging op frisdranken, aldus de voorzitter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Horeca ziet toekomst somberin

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken