Bekijk het origineel

Begin bouw verrijkingsfabriek Gronau dit jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Begin bouw verrijkingsfabriek Gronau dit jaar

2 minuten leestijd

FRANKFORT — De bouw van de erste Westduitse fabriek voor de verijking van uranium begint dit voorwar, zo blijkt uit een bericht in de Filancial Times van woensdag.

Het gaat om de laatste fase van de litvoering van het plan van West)uitsland, Engeland en Nederland oor het verkrijgen van eigen verrijingsinstallaties. Verrijking van uralium is nodig om het materiaal gechikt te maken als splijtstof voor ;emcentrales. De Westduitse deelgenoot in het onsortium Urenco, Uranit, heeft vier aar moeten wachten tot zij alle veriste vergunningen voor de bouw van Ie fabriek bij Gronau in Noordrijnand-Westfalen in bezit had. Uranit is en gezamenlijke onderneming van 'reussenelektra (onderdeel van het ?eba-concem), het chemische bedrijf Joechst en Nukem, een onderneming vaarin Rheinisch-Westfalische Elekrizitatswerke, Metallgesellschaft, Jegussa en Rio Tinto-Zinc deelnenen. Urenco heeft al verrijkingsintaUaties in Almelo en in Capenhurst Engeland). De fabriek die Urenco in Gronau ;aat bouwen krijgt in eerste aanleg ;en verrijkingscapaciteit van 400 ton ;n wordt vermoedelijk in 1986 in ge>ruik genomen. De investeringskosen worden op een half miljard mark leraamd. De fabrieken in Almelo en ;;apenhurst kunnen 200 ton uranium ler jaar verrijken. Het is de bedoeling lat hun capaciteit ook op 400 ton vordt gebracht. Op den duur moet iet consortium over een capaciteit lan 2000 ton per jaar kunnen beichikken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Begin bouw verrijkingsfabriek Gronau dit jaar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken