Bekijk het origineel

Schaap en bok

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schaap en bok

1 minuut leestijd

Men zegt dat je kalveren en varkens niet te zamen in één stal onder moet brengen. Is dat zo? En is het met varkens en konijnen ook zo?

Antwoord — Agrariërs zullen altijd elke diersoort zoveel mogelijk haar eigen stal geven! Dat komt doordat er verschil is in de eisen die ze stellen aan de temperatuur, de luchtvochtigheid enz. Varkens geven altijd vrij veel ammoniak af en vandaar dat alle runderachtigen (dus ook kalveren) niet graag samen met varkens in één stal staan. Ze hebben er gewoon een hekel aan. Ook de konijnen zijn zo. Konijnen kunnen heel goed tegen de kou (niet tegen de zon!) en dus is een goed, tochtvrij hok buiten prima, als u voldoende strooisel geeft. Overigens willen wij opmerken, dat met een goede ventilatie en stalinrichting thans beter verschillende dieren in één stal te houden zijn dan vroeger, ook is men niet meer zo bang voor lage temperaturen, al kost dat voer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Schaap en bok

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken