Bekijk het origineel

DDR-synode beëindigd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DDR-synode beëindigd

1 minuut leestijd

BERLIJN (DDR) — De minister van onderwijs in de DDR, mevrouw Margot Honecker, heeft een gesprek met de kerken over de communistische inslag van het onderwijs geweigerd.

Zulke onderhandelingen zouden in strijd zijn met de grondwettelijke scheiding van kerk en staat, heeft de minister laten weten. Dit deelde bisschop Werner Krusche, voorzitter van de Bond van Evangelische Kerken in de DDR, mee op de synode, die afgelopen weekeinde in Hermhut bij Dresden is gehouden. Westerse journalisten mochten de vergadering niet bijwonen.

De kerken hebben herhaaldelijk bij de autoriteiten geprotesteerd tegen de achterstelling van kinderen uit gelovige ouders in het onderwijs. De synode herkoos bisschop Werner Krusche (Maagdenburg) tot voorzitter van de bond. Hij volgde in september vorig jaar bisschop Albrecht Schönherr (Berlijn-Brandenburg) op, die met emeritaat ging. Krusche deelde de synode echter mee dat hij om dezelfde reden aan het eind van dit jaar zal aftreden. In september wordt hij 65 jaar.

De synode, die voor de eerste maal in nieuwe samenstelling bijeen kwam, benoemde de 63-jarige koopman uit Wismar, Siegfried Wahrmann, opnieuw tot synodepraeses. De volgende zitting van de synode vindt van 24 tot 28 september dit jaar in Halle plaats.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

DDR-synode beëindigd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken