Bekijk het origineel

BEURSBERICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Damrak niet onder indruk van Wall Street

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs hield dinsdag wonderwel stand gezien de situatie op de Amerikaanse beurs. Wall Street, vaak een graadmeter voor de beurshandel over de gehele wereld, was zeer flauw. De Dow Jones-lndex zakte maar liefst negentien punten. De Amsterdamse beurs liet zich hierdoor echter niet verleiden tot verkooporders op grote schaal. Hiermee werd andermaal bewezen dat het Damrak de laatste tijd een eigen koers volgt.

De internationale aandelen wisten de verliezen rond het middaguur beperkt te houden tot enkele dubbeltjes. De obligafiemarkt moest circa een halve punt terug,.maar handelaren voorspelden dat de koersen van de staatsfondsen in de loop van de handel weer wat op zouden lopen. Een behoorlijk verlies was er wel voor Ahold. Het fonds was f 1,40 in reactie op f 61. Gist-Brocades volgde in het kielzog met een achteruitgang van f 1,30 op f 66,60 en Heineken gleed een gulden weg op f 53. Verder moesten ook de banken en hypotheekbanken terrein prijsgeven. De ABN zag zich f 1 ontglippen op f 282,50 en voor de NMB werd f 1 minder betaald op f 120,20. WUH werd f 1,60 goedkoper op f 77.

Zoals gezegd, de internationals bleven redelijk liggen. Koninklijke Olie zakte twee dubbeltjes op f 84,40 en Philips eveneens twee dubbeltjes op f 22,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

BEURSBERICHT

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken