Bekijk het origineel

Maandblad „GG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Maandblad „GG" van de PSVG zal verdwijnen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het maandblad „GG" van de Protestantse Stichting voor Verantwoorde Gezinsvorming (PSVG) is zijn 21e en laatste jaargang ingegaan. Het bestuur van de PSVG heeft besloten de uitgave van GG eind 1982 stop te zetten.

De verhouding tussen tijd en geld enerzijds en het aantal lezers en de opbrengst van abonnementsgelden anderzijds is te ongunstig geworden.

Het aantal abonnees van GG bereikte een hoogtepunt in 1969. Er waren toen ruim 28.000 abonnees. Dat aantal is sindsdien ieder jaar teruggelopen. Daarbij speelde, aldus de redactie van GG, een rol dat mensen die het blad jaren gelezen hadden, vonden dat ze genoeg informatie hadden opgedaan.

Anderen bedankten in verband met hun leeftijd of het uit huis gaan van hun kinderen. Wat ook een rol speelde, is dat andere tijdschriften steeds meer aandacht gingen besteden aan sexualiteit en relaties. Weer anderen bedankten vanwege bezwaren tegen de al te progressieve inhoud.

Vóór 1979 heette GG nog „Gezond Gezin". Na 1979 ging het blad zich richten op een duidelijker omschreven doelgroep, namelijk die mensen die in hun (vrijwilligers)werk met relaties en sexualiteit te maken hebben. Het verdwijnen van GG zal één arbeidsplaats kosten. Ook op andere terreinen zal de PSVG moeten bezuinigen. Het ministerie van CRM heeft namelijk aangekondigd dat de PSVG dit jaar opnieuw minder subsidie zal ontvangen dan voorheen.

Dit najaar bestaat de PSVG 25 jaar. Naar aanleiding daarvan zal een speciaal nummer van GG verschijnen over normen en waarden in de voorlichting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Maandblad „GG

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken