Bekijk het origineel

Reorganisatie bij V en D op komst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Reorganisatie bij V en D op komst

Problemen bij meubelgroep

2 minuten leestijd

UTRECHT — Bij het winkelconcern V en D (33.000 werknemers) is een reorganisatie op komst. Dit heeft V en D maandag aan de bonden meegedeeld. Volgens een woordvoerder van de dienstenbond FNV is het de bedoeling dat het bedrijf binnenkort met nadere gegevens over het hoe en waarom van de reorganisatieplannen komt.

V en D heeft enige tijd geleden al per brief aan de bonden laten weten dat de gang van zaken bij het concern niet meer zo rooskleurig is als de afgelopen jaren.

Volgens V en D gaat het om een klein Nederlands dochterbedrijf van het wereldwijd vertakte concern. Uit gegevens van V en D blijkt dat meubeltoonzalengroep Van Reeuwijk al enige tijd in de problemen zit. Deze V en D-dochter, die toonzalen onder de naam Mondileder, Meubidick, de Tijdgeest, Woonstad, Insaid en Van Reeuwijk exploiteert, heeft de afgelopen jaren niet best gedraaid als gevolg van de teruglopende conjunctuur. Bij het bedrijf werken 290 mensen. In 1980 leed de meubeltoonzalengroep een verlies van ruim vijf miljoen gulden. V en D liet medio vorig jaar, toen Van Reeuwijk een 100-procentsdochter van het concern werd, weten dat dergelijke verliezen zouden moeten verdwijnen.

Bestuurder B. van Zweden van de dienstenbond FNV ontkende dinsdag desgevraagd niet dat er bij Van Reeuwijk inderdaad problemen zijn, zoals overigens in de hele meubelbranche. Verdere mededelingen kon hij niet doen in verband met eeii afspraak tussen de bonden en V en D, dat eerst het personeel op de hoogte dient te worden gesteld, voordat de officiële mededeling komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Reorganisatie bij V en D op komst

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken