Bekijk het origineel

Océ: bijna acht mOjoen verlies, toch dividend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Océ: bijna acht mOjoen verlies, toch dividend

BRITSE OZALID DRUKT RESULTAAT

2 minuten leestijd

VENLO — De omzet van Occ-van der Grinten is vorig jaar gestegen van ƒ 1436,0 min tot ƒ 1642,0 min. De nettowinst vóór buitengewone resultaten daalde van ƒ 37,6 min tot ƒ 30,1 min. Het negatieve saldo van buitengewone resultaten bedraagt ƒ 38 min, waardoor er uiteindelijk een verlies ontstaat van ƒ 7,9 min, zo blijkt uit voorlopige cijfers.

Het vierde kwartaal van het boekjaar, dat eindigde op 30 november, gaf een omzetstijging te zien van ƒ .'i92,(> min tot ƒ 441.3 min. Do nettowinst steeg van ƒ9,7 min tot ƒ10,5 min. maar door de buitengewone lasten ontstond een verlies van ƒ 27,5 min. De kasstroom daalde in het boekjaar van ƒ 126,1 min naar ƒ 103,8 min en in het vierde kwartaal van ƒ 33,7 min naar ƒ 5,6 min.

OZALID

In een toelichting zegt Océ, dat de omzet en het bedrijfsiesultaat bevredigend zijn gestegen. De rentelasten namen met de helft toe, vooral door do sterke groei van de verhuur van apparaten. De goede gang van zaken in nagenoeg alle bedrijven en produktgroepen werden overschaduwd door de teleurstellende ontwikkelingen bij do Britse Ozalid. Voor herstelmaatregelen werd ƒ 38 min gereserveerd. Het verlies van ƒ 7,9 min wordt ten laste van de algemene reserve gebracht. Gezien het eenmalige karakter en lokale karakter van het verlies, wil men aan aandeelhouders ƒ 4 dividend uitkeren. In het voorgaande jaar werd ƒ 8 betaald. De toenemi^jg van het balanstotaal met ƒ 120 min tot ƒ 1467,4 min,is voornamelijk een gevolg van belangrijke investeringen in verhuurde apparaten. Het bestuur zal aandeelhouders voorstellen prof. dr. ir. A. A. Th. M. van Trier tot commissaris te benoemen. Deze was al eerder commissaris, maar trad in 1979 af in verband met zijn benoeming lot minister van Wetenschapsbeleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Océ: bijna acht mOjoen verlies, toch dividend

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken