Bekijk het origineel

Rijk wil nog 35 miljoen in ADM pompen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijk wil nog 35 miljoen in ADM pompen

3 minuten leestijd

.MSTERDAM — Bij de donderdag ouden inschrijving op schatkistetten met een looptijd van vijf jaar lari is het door de banken inge-

Het Rijk wil nog cons ƒ :i5 min eken in ADM BV Het ministec van Economische Zaken heeft ooiResteld dat de Nationale Incsteiingsbank haar deelneming 1 ADM verhoogt van ƒ 14.1 tot 16.1 min. een converteerbare chterge.stelde lening vor.strekt an ƒ ;i min en \'erder een lening crstrekt van ƒ 10 min. Ten slot> zou EZ dan een speciale steun crlcnen van ƒ 20 min. Dit paket voorstellen zal worden besroken in een aandeelhoudcrsergadering op 10 maart, zo lijkt uit een notitie aan aaneelhouders. Aan het stcunvoorstel is o.a. de Dorwaarde verbonden dat ADM cheer NV een pakket aandelen an ƒ5 min nominaal voor ƒ I.verdraagt aan een door de niiister aan te wijzen rechtspei3on. die ook zelf deelneemt voor 1000,- in ADM BV Hierachter :huilt de gedachte dat de finaniering door de overheid van .DM BV die van ADM Beheer in ?ite zo aanzienlijk is gaan overeffen. dat een aandelcnmecrerhcid van ADM Beheer daarlee niet langer in overeenstemling is. Op het ogenblik heeft de lationalc Investeringsbank een eelneming van 47 pet in het ƒ 30 iln grote aandelenkapitaal van .DM BV terwijl ADM Beheer 53 et van de aandelen houdt. De accountants van ADM Beeer hebben de deelneming ADM V op grond van de inmiddels ekende resultaten over 1981, rcening houdend met het nieuwe oorstel van EZ, als volgt ge'aardeerd: aandelenkapitaal 32 min (inclusief de nieuwe UB-deelneming van ƒ 2 min), erliessaldo per eind 1980: 23.586.583.- plus voorlopig erlies .1981 ad ƒ 14.784.953 is 38.371.536. Dank zij de specia; steun van ƒ 20 min resteert an een verliessaldo van ƒ 18.4 iln. Het eigen vermogen kan dan /orden berekend op ƒ 13.6 min. Hierbij tekenen de accounjnts aan dat zonder de speciale leun van ƒ 20 min bij ADM BV prake is van een negatief eigen ermogen. De waarde van de eelneming is derhalve, zonder anvaarding van het voorstel van ;Z. nihil. Commissarissen zijn vooralsog van mening dat het afstaan an ƒ 5 min aandelen nominaal onder werkelijke waarde aanaard dient te worden, nu de uitoering van het voorstel van EZ lede ten gevolge zal' hebben dat et resterende aandelenpakket an ƒ 11 min nominaal (een being van 34.37 pet) weer een raarde verkrijgt. Uitgaande van en evenredig deel van het uit de oorlopige balans per 31 decem-. gr 1981 blijkende eigen vèrmoen is deze waarde te berekenen p 34,37 pet van ƒ 13,6 min is 4.685.000.-. reven bedrag van ƒ 694 min volle- stations zal volgens het persbureau toegewezen. De rente is vastge- volgend jaar beginnen in twee fabried op tien dertienzestiende pet. ken in Leningrad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Rijk wil nog 35 miljoen in ADM pompen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken