Bekijk het origineel

Scandinavisch hout

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Scandinavisch hout

1 minuut leestijd

STOCKHOLM — De houtindustrie in de Scandinavische landen is zich aan het organiseren om het hoofd te kunnen bieden aan de concurrentie van de Verenigde Staten.

Er zal een beter gebruik worden gemaakt van de bossen en de produktie zal worden gemoderniseerd. De minder hoge arbeidskosten in de VS en Canada hebben de concurrentie verhevigd op de wereldmarkt voor hout, pulp en papier. De houtindustrie, doorgaans goed voor miljarden dollars aan exportinkomsten voor de Scandinavische landen, is aan vernieuwing toe.

De slechte gang van zaken komt na twintig jaar van voortdurende toeneming van het verbruik van pulp en papier. De Scandinavische landen raken ontbost, de pulpprijzen zakken in en de houtindustrie wordt gevormd door te veel kleine bedrijven. In Zweden wordt er al een efficiënter gebruik gemaakt van het bos. De herstructurering van de houtindustrie daar geeft al weer reden tot optimisme voor de toekomst. Hoopgevend voor de industrie is de hoge koers van de doUar, de munteenheid waarin de transacties in hout en pulp gewoonlijk worden verrekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 maart 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Scandinavisch hout

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 maart 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken