Bekijk het origineel

„Pers geeft verkeerde indruk van Salvador

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Pers geeft verkeerde indruk van Salvador"

Europarlementariër klaagt media aan

2 minuten leestijd

BRUSSEL — Een Duits christen-democratisch lid van het Europees Parlement, Langes, heeft donderdag tijdens een persconferentie in Brussel, sommige Westeuropese media ervan beschuldigd zich schuldig'te maken aan „terrorisme van desinformatie" ten aanzien van de berichtgeving over El Salvador. „Journalisten kunnen natuurlijk fouten maken, maar wanneer die fouten zich constant herhalen dan betekent dat desinformatie".

De Duitse christen-democraat is net teruggekeerd van een bezoek aan El Salvador. Hij heeft daar in het gezelschap van een Italiaanse fractiegenoot, Ligios, als waarnemer de verkiezingen bijgewoond. Oorspronkelijk zou ook het Nederlandse christen-democratische lid van het parlement Vergeer namens de fractie • de verkiezingen als waarnemer bijwonen. Deze zag af van het bezoek na het bekend worden van de dood van vier Nederlandse journalisten in El Salvador.

Leden van de socialistische fractie in het Europees Parlement, zoals de Nederlandse Van den Heuvel en de Duitse Wyszorek-Zeul, noemden indertijd het bezoek van de christen-democraten aan El Salvador „het geven van een rechtvaardiging aan lachwekkende verkiezingen".

Mevr. van den Heuvel is op het ogenblik, na de verkiezingen, in El Salvador om informatie te verzamelen. Zij besprak eerder de burgeroorlog in dat land in Washington en Nicaragua. Zaterdagmorgen keert zij terug op Schiphol.

Langes beschuldig(^e donderdag in Brussel Europese journalisten ervan welbewust verkeerde indrukken te geven van de verkiezingen. Ook zouden zij valselijk juntaleider en christen-democraat Duarte afschilderen als een fascist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 april 1982

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

„Pers geeft verkeerde indruk van Salvador

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 april 1982

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken