Bekijk het origineel

„Belastingwetgeving kan veel eenvoudiger

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Belastingwetgeving kan veel eenvoudiger"

1 minuut leestijd

HILVERSUM — De belastingwetgeving moet elke tien jaar onder de loep worden genomen. Dat zou bereikt kunnen worden door typische reparatiewetgeving nooit langer dan tien jaar geldig te laten blijven. Die zogenaamde reparatiewetgeving maakt van de belastingwetten een extra ingewikkeld systeem waar de belastingplichtigen niets meer van begrijpen.

Die mening gaf voorzitter H. Vermeulen van de Vereniging van inspecteurs van 's Rijks belastingen maandag op de jaarvergadering van de vereniging in Hilversum.

Met reparatiewetgeving probeert de overheid mazen in de belastingwetgeving te dichten. Volgens Vermeulen moet er in de komende jaren meer aandacht worden gegeven aan de uitvoerbaarheid van de belastingwetten en moet de „eindeloze weg van rechtsverfijning" worden verlaten.

Behalve voor een doorzichtiger wetgeving pleitte Vermeulen ook voor een vriendelijker optreden van de belastingdienst.

„Attente informatie en hulp, soepele systemen en een redelijke opstelling kunnen het klimaat ten opzichte van belastingplichtigen die te goeder trouw zijn positief beïnvloeden", aldus Vermeulen. Naast de aandacht die besteed moet worden aan het bestrijden van belastingfraude zal de belastingdienst vooral ook meer oog moeten hebben voor de relatie met de doorsnee-belastingplichtige om ons land te behoeden voor een verder verslechterend belastingklimaat en een ontwricht belastingstelsel, zo meende de voorzitter der belastinginspecteurs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 mei 1982

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

„Belastingwetgeving kan veel eenvoudiger

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 mei 1982

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken