Bekijk het origineel

Nieuw overleg over Namibië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuw overleg over Namibië

1 minuut leestijd

PARUS — De Westelijke contactgroep over Namibië is woensdagochtend in Parijs bijeengekomen voor beraad na de afwijzing door Swapo en de frontlijnstaten van haar jongste voorstellen.

Die moesten de impasse doorbreken in de onderhandelingen over de onafhankelijkheid van Namibië of Zuidwest-Afrika, een voormalige Duitse kolonie, die nog steeds door ZuidAfrika wordt bestuurd in weerwil van VN-besluiten. De vertegenwoordigers van de groep bestaande uit VS, Engeland, Frankrijk, West-Duitsland en Canada, krijgen een verslag van het gesprek, dat de Amerikaan Chester Crocker, onderminister voor Afrikaanse zaken, in de beide voorgaande dagen in Geneve had gehad met vertegenwoordigers van Zuid-Afrika. Over het resultaat van dit gesprek is niets naar buiten gekomen.

De Zuidwestafrikaanse volksbevrijdingsorganisatie Swapo heeft tegenvoorstellen gedaan. Volgens waarnemers zou een ervan, hamelijk voor een globale aanpak om via onderhandelingen tot een regeling te komen, een kans kunnen maken bij de vijf.

Dezen zoeken naar een modus voor toepassing van resolutie 435 van de Veiligheidsraad van de VN. Die voorziet in een staakt het vuren en verkiezingen onder internationaal toezicht in Namibië. • SERAJEWO — Bij de mijnramp in een buitenwijk van het Joegoslavische stadje Zenica zijn woensdagmorgen 39 mijnwerkers omgekomen en acht gewond. Dit is woensdag officieel meegedeeld in Serajewo.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 mei 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nieuw overleg over Namibië

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 mei 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken