Bekijk het origineel

Amerikaanse boer in grote zorgen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amerikaanse boer in grote zorgen

Voortdurende druk op graanprijs

2 minuten leestijd

WASHINGTON — Als de Amerikaanse regering niet besluit tot noodmaatregelen zullen er veel kleine boerenbedrijven in dé Verenigde Staten verdwijnen.

Er zijn nog nooit zoveel veilingen van landbouwgrond geweest als nu en de koopkracht van de boeren staat op het laagste peil sinds 1933. De regering moet maatregelen nemen om de inkomens van de boeren te verbeteren en de rente omlaag te krijgen, zo heeft George Stone, voorzitter van de NFÜ, de Amerikaanse Boerenbond, gezegd in een hoorzitting van het Huis van Afgevaardigden.

Slechte vraag

De Amerikaanse graanboeren hebben vorig jaar overvloedige graanoogsten gehad, maar de prijzen zijn al veertien maanden aan het dalen als gevolg van een slechte vraag. Voor dit jaar zit er geen verbetering in. De raming van de graanoogst is maar iets lager dan de recordopbrengst van vorig jaar, ook al hebben veel boeren hun areaal verkleind om in aanmerking te komen voor prijssubsidie.s.

De NFU heeft eerder het congres gevraagd een miljard dollar beschikhaar te stellen voor een nieuw programma voor exportkredieten. De regering-Reagan voelt daar niets voor, want het zou te duur zijn. De Amerikaanse minister van Landbouw, John Block, heeft laten weten alles te zullen proberen om de hinderpalen in de agrarische export van de VS weg te nemen. Ook zal hij stappen ondernemen tegen de exportsubsidies die de EEG verstrekt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 mei 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Amerikaanse boer in grote zorgen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 mei 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken