Bekijk het origineel

Transportwagen onklaar gemaakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Transportwagen onklaar gemaakt

Politie sleept 30 demonstranten weg

2 minuten leestijd

PETTEN — Een vijftigtal demonstranten lieeft vrijdagmiddag een transportauto met radio-actief afval zodanig beschadigd, dat de wagen niet meer kan rijden. Als gevolg daarvan blokkeert de auto de toegang naar het terrein van ECN in Petten. Dit heeft de politie meegedeeld.

Even na half twee arriveerde de auto met radio-actief afval bij de poort van het ECN-terréin. De lading van het voertuig zou tijdelijk bij ECN worden opgeslagen in afwachting van dumping in zee. Bij de poort van het terrein hadden de demonstranten de weg geblokkeerd. Toen de chauffeur van de auto voor de demonstranten remde, kwam de auto dwars op de weg te staan. De demonstranten trokken toen een aantal rem- en brandstofleidingen kapot, als gevolg waarvan de auto niet/neer kan rijden.

Volgens de politie hadden de demonstranten zich verder rustig opgesteld. Rond twee uur begon een gesprek tussen vertegenwoordigers van de demonstranten en de rijkspolitie. De politie wilde dat de demonstranten zo spoedig mogelijk de toegang tot het ECN-terrein zouden vrijmaken. Doen zij dat niet, dan zal worden overwogen de mobiele eenheid in te schakelen, aldus een woordvoerder van de politie. ongehinderd het ECN-terrein kon bereiken.

Het is het derde transport dat radio-actief afval bij het ECN afleverde. Twee eerdere transporten waren aan de aandacht van de demonstranten (de kerngroep Schagen) ontsnapt. Een onbekend aantal transporten zal nog volgen. In de loop van de zomer zal het bij het ECN verzamelde radio-actief afval met een aantal trucks naar de haven van Den Helder worden vervoerd, vanwaar het wordt verscheept naar de Atlantische oceaan ter dumping.

Het organiserend actiecomité heeft aangekondigd de transporten met geweldloze blokkades zoveel mogelijk te zullen dwarsbomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Transportwagen onklaar gemaakt

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken