Bekijk het origineel

Meesterkraker Aage M. hoort vijf jaar eisen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meesterkraker Aage M. hoort vijf jaar eisen

Grote man achter twee overvallen

2 minuten leestijd

ARNHEM — De Arnhemse officier van justitie mevrouw mr. E. Struyk heeft dinsdag een gevangenisstraf van vijfjaar geëist tegen de 40-jarige, vroeger als meesterkraker bekend staande Aage M. uit Rotterdam wegens het uitlokken van twee gewapende roofovervallen.

Aage M. wordt ervan verdacht het brein te zijn geweest achter de door drie gewapende mannen ,gepleegde overvallen op een onroerend-goedmagnaat in Renkum en een koppelbaas in Tiel in november vorig jaar. Volgens M. is de 29-jarige Ben B. uit Grave echter de grote man achter beide overvallen. Tegen deze B., die wordt verdacht van medeplichtigheid, eiste de officier dinsdag twaalf maanden cel waarvan zes voorwaardelijk.

Aage M. 's advocaat mr. J. Heukels viel na het horen van de eis woedend uit naar de officier van justitie, die hij onder meer verweet veel meer waarde te hechten aan verklaringen die bij de politie zijn afgelegd dan aan dinsdag onder ede gedane uitspraken voor de rechtbank.

Ander beschuldigd

Hij doelde daarmee op de verklaring van de als getuige opgeroepen Siegfried S., die destijds samen met zijn broer en Ben B. de overvallen pleegde en na zijn aanhouding bij de politie verklaarde dat Aage M. de grote man erachter was. Voor de rechtbank stak hij dinsdag echter onder ede een beschuldigende vinger uit naar medeplichtige Ben B.

Aage M. deed hetzelfde. Volgens hem heeft de politie de overvallers na hun arrestatie een valse, zogenaamd door M. opgestelde verklaring voorgelegd waarin hij de gebroeders S. als de overvallers zou hebben aangewez&i. „Daarom wilden ze me toen beschuldigen", aldus M. „Op die manier krijg je iedereen achter tralies".

Twijfels

De van roofovervallen beschuldigde broers S. zijn in april door de Arnhemse rechtbank al tot vier jaar cel veroordeeld.

De zaak tegen de derde overvaller, Ben B, werd toen aangehouden. Hij hoorde dinsdag 12 maanden, waarvan zes voorwaardelijk eisen. Volgens officier mr. Struyk een aanzienlijk lagere straf dan voor beide overvallers, omdat zij betwijfelde of B. heeft geweten dat de overvallen met geweld zouden worden uitgevoerd. De Arnhemse rechtbank doet in beide zaken op 27 juli uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Meesterkraker Aage M. hoort vijf jaar eisen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken