Bekijk het origineel

Centraal comité in teken Assemblee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Centraal comité in teken Assemblee

Volgende week in Geneve

2 minuten leestijd

GENEVE — De Assemblee van de Wereldraad van kerken, die volgend jaar gehouden wordt in het Canadese Vancouver, is het voornaamste agendapunt op de vergadering van het Centrale comité van de Wereldraad dat van 19 tot 28 juli in Geneve bijeen komt. De 140 leden zullen daar het thema van de assemblee, „Jezus Christus het leven van de wereld", doorpraten.

Behalve de Assemblee, die naar verwachting 4000 mensen in Vancouver bijeen zal brengen, staan op de agenda van het Centrale comité onderwerpen die samenhangen met de afdelingen geloof en kerkorde, wereldzending en evangelisatie en gerechtigheid en dienst van de Wereldraad.

De besprekingen met betrekking tot geloof en kerkorde zullen voornamelijk in verband staan met de bijeenkomst over dit onderwerp in Lima (Peru) in januari dit jaar. Naar aanleiding van deze bijeenkomst zijn teksten uitgegeven over doop, avondmaal en ambt. De taak van het Centrale comité is nu om officieel op deze teksten een reactie te vragen van de lid-kerken van de Wereldraad.

Zending

Gediscussieerd zal worden over het oecumenische karakter van zending en evangelisatie, waarbij op de achtergrond mee zullen spelen onder andere de resultaten van de wereldzendingsconferentie in Melbourne in 1980.

De presentatie van de afdeling gerechtigheid en dienst aan het Centrale comité zal elementen bevatten als: de rol van transnationale ondernemingen, militarisme en ontwapening, politieke ethiek en het delen van natuurlijke hulpbronnen. Op de eerste dag van de vergadering zullen secretaris-generaal Philip Potter en Wereldraad-voorzitter Edward Scott hun jaarverslagen bekendmaken, waarover de volgende dag gediscussieerd wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Centraal comité in teken Assemblee

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken