Bekijk het origineel

Kohl gekozen als kandidaat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kohl gekozen als kandidaat

1 minuut leestijd

BONN — De christen-democratische fractie in de Westduitse Bondsdag heeft dinsdag haar voorzitter Helmut Kohl gekozen als kandidaat voor het bondskanselierschap bij de voorgenomen regeringswisseling op 1 oktober.

Van de 231 uitgebrachte stemmen van de afgevaardigden van de Christen-Democratische Unie (CDU> en haar Beierse zusterpartij, de Christelijk-Sociale Unie (CSU), kreeg de 52jarige Kohl er 228. De uit West-Berlijn afkomstige afgevaardigden die in de bondsdag geen stemrecht bezitten, stemden in dit geval mee.

De besturen van de CDU, de CSU en de Vrije Democratische Partij (FDP) waren het er maandag over eens geworden dat Kohl volgende week vrijdag tot bondskanselier wordt gekozen, als opvolger van de sociaal-democraat Helmut Schmidt, en dat er op 6 maart volgend jaar vervroegde parlementsverkiezingen zullen worden gehouden. Vooraanstaande politici van de CDU/CSU en de FDP zetten dinsdag in Bonn hun onderhandelingen over het beleid en de samenstelling van de nieuwe coalitie van christen-democraten en liberalen voort.

BONN De christen-democratische leider Helmut Kohl opende gisteren in een goede bui de partijvergadering die de met de FDP genomen beslissing moet ratificeren om in het parlement een motie van wantrouwen in te dienen. Deze motie zal Kohl tot de volgende Westduitse bondskanselier maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 september 1982

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kohl gekozen als kandidaat

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 september 1982

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken