Bekijk het origineel

„Ja

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Ja" klmkt vaker in „romantische" gemeentehuizen

2 minuten leestijd

•X>/ an verklaar ik u, in naam der wet, dat gij door de echt aan elkander gebonden zijt", en met een hamerslag bevestigt de ambtenaar van de Burgerlijke Stand het Ja" en Ja" van de bruidegom en de bruid. Het huwelijk is een feit. In de trouwzaal en buiten het gemeentehuis zwerft de fotograaf als een nijvere bij om de mensen heen, steeds weer op zoek naar fraaie plaatjes voor het album. Kan hij zich uitleven in een „romantische" trouwzaal in een „romantisch" gemeentehuis? Tegenwoordig kan men trouwen waar men maar wil. Dus geen binding meer met de woonplaatsen van de bruidegorri en de bruid. Toekomstige paartjes kiezen soms speciaal een „romantisch", sfeervol gemeentehuis. Bijvoorbeeld omdat het gemeentehuis in de eigen woonplaatsen zo „kaal" is, zo weinig sfeervol. Zo zijn er gemeentehuizen, overal in ons land, die een toeloop van aanstaande paren van elders krijgen. Wij hebben er enkele opvallende uitgekozen en er foto's van gemaakt. Het resultaat ziet u op deze pagina. Woordvoerders van verschillende gemeenten gaven wat achtergrondinformatie. De Nederlanders zijn trouwlustig. In 1981 waren er op een inwonertal van 14.285.829 volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek 85.574 huwelijkssluitingen. Daarnaast staat het aantal van 28.509 ingeschreven echtscheidingsvonnissen...

In veler leven is „De Grote Dag" een heel belangrijke gebeurtenis. Er komt veel kijken bij de voorbereidingen. In deze speciale bijlage aandacht voor verschillende kanten van de bruiloft. Aan de orde komen onder meer de etiquette, het kopen of huren van een huis, de inrichting, bruidsmode, koetsjes en trouwen in het buitenland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 september 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

„Ja

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 september 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken