Bekijk het origineel

Vier ref. scholen op scholenplan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vier ref. scholen op scholenplan

Beginjaar nog onbekend

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Op het tweede concept scholenplan 1983-1985 van minister Deetman staan in totaal een viertal reformatorische scholen -vermeld. Daarnaast een HBO-opleiding voor verpleegkundigen aan de GSA te Ede en een Gereformeerd Vrijgmaakte LEAO te Amersfoort.

De reformatorische scholen zijn een tweetal scholengemeenschappen voor LTO en LHNO in Rotterdam en Krabbendijke. Het leerlingenaantal van beide scholengemeenschappen wordt geschat op 550. Vaste huisvesting voor beide scholen ontbreekt echter op dit moment. Daarnaast is een aanvraag gehonoreerd voor een reformatorische MAVO in Apeldoorn. Het aantal leerlingen hiervan wordt geschat op 260. Het eerste jaar van bekostiging is nog onbekend. Een aanvraag voor een HAVO in Apeldoorn is afgewezen.

Een vierde reformatorische school is een school voor middelbaar technisch onderwijs in Amersfoort. Ook hiervan is het eerste jaar van bekostiging nog onbekend. Het aantal leerlingen van deze MTO wordt geschat op 500. Alle gehonoreerde aanvragen werden begeleid door het bureau van de VGS in Hendrik Ido Ambacht.

Het eerste jaar van bekostiging voor de HBO-opleiding voor verpleegkundigen aan de GSA te Ede is 1983. Deze dagopleiding zal naar schatting 250 leerlingen gaan tellen. 1983 is eveneens het eerste jaar van bekostiging voor een LEAO van Gereformeerd Vrijgemaakte signatuur. De plaats van vestiging zal Amersfoort worden. Het aantal geschatte leerlingen van deze school bedraagt 190.

Volgens de heer J. J. Verhage van de VGS in Hendrik Ido Ambacht zijn aanvragen voor de volgende reformatorische scholen afgewezen: een MAVO/HAVO te Kampen, een HAVO te Apeldoorn, een scholengemeenschap voor MAVO/HAVO en VWO in Ede, een HAVO te Gorinchem, een atheneum te Goes, een IHNO/LTO te Nunspeet, Veenendaal/Ede en Dordrecht, een MEAO te Amersfoort en een IHNO/ITO te Amersfoort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 september 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vier ref. scholen op scholenplan

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 september 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken