Bekijk het origineel

Fel protest tegen zware woonlasten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fel protest tegen zware woonlasten

Grote steden" naar Den Haag

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Bewoners van stadsvernieuwingsgebieden, woningbouwverenigingen en colleges van b. en w. van de vier grote steden willen morgen (woensdag) de Tweede Kamer een fel protest laten horen tegen ondraaglijke woonlasten.

Tijdens een hoorzitting van de Kamercommissie voor Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Sociale zaken en werkgelegenheid, Economische zaken en welzijn en cultuur willen de vertegenwoordigers uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht duidelijk maken dat de problemen hen boven de lippen zijn gestegen.

Bewoners, woningbouwcorporaties en bestuurders eisen van het Rijk een koppeling tussen woonlasten en netto-inkomen. Vergelijkingshuren voor nieuwbouw in stadsvernieuwingsgebieden moeten gehandhaafd blijven, aldus de colleges van b. en w. van de vier grote steden. Deze speciale lagere huren in stadsvernieuwingsgebieden zijn volgens bestuurders, corporaties en bewoners al lang onbetaalbaar ge

Betalingsachterstanden bij het GEB en woningbouwverenigingen en lange rijen in financiële nood verkerende bewoners bij de sociale diensten tekenen volgens de Rotterdamse wethouder P. Vermeulen (stadsvernieuwing) de schrijnende problematiek die veroorzaakt wordt door ondraaglijke woonlasten.

De bewonersorganisaties, gemeentebesturen en woningcorporaties willen dat door het Rijk meer geld beschikbaar gesteld wordt voor individuele huursubsidies. Verder wijzen zij de door het Rijk voorgestelde huurharmonisatie af.

Voor de laagstbetaalden moeten de energiekosten gesubsidieerd worden, aldus de woningcorporaties. Dè gemeentebesturen pleiten voor steun van het Rijk om een na-isolatieproorganisaties uit de vier grote steden eisen dat gemeentelijke heffingen, onroerend-goedbelasting en provinciale heffingen niet verder zullen stijgen. De woningbouwverenigingen vinden dat er een limiet gesteld moet worden aan tariefsverhogingen van lagere overheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 november 1982

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Fel protest tegen zware woonlasten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 november 1982

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken