Bekijk het origineel

over opslag kernafval

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

over opslag kernafval

2 minuten leestijd

MIDDELBURG — Ook de provincie Zeeland is door de Rijksoverheid benaderd voor de opslag van radioactief afval op haar grondgebied. Het dagelijks bestuur van de provincie heeft echter laten weten daaraan geen enkele medewerking te zullen verlenen.

Dit bleek tijdens de vrijdag gehouden vergadering van de Zeeuwse staten uit de woorden van gedeputeerde Dop (PvdA) bij de verdediging van de begroting van de Provinciale Zeeuwse Energiemaatschappij (PZEM). De gedeputeerde reageerde op vragen van de PvdA-fractie, die met een verwijzing naar de in het Noordhollandse Velsen gevolgde procedure de vrees uitsprak dat ook Zeeland met kernafval geconfronteerd zou worden. Dit omdat het Sloegébied nabij Vlissingen ooit als mogelijke opslagplaats is genoemd. Don gaf te kennen dat GS van Zeeland inderdaad door de toenmalige staatssecretaris mevr. Lambers-Haquebard is benaderd maar dat haar te verstaan is gegeven dat zij op geen enkele medewerking hoeft te rekenen. Daarop is nooit meer iets is vernomen.

Wat de PZEM-begroting betreft, erkende Don dat het geraamde verlies (bijna vier miljoen gulden) voor 1983 sterk kan meevallen als de kerncentrale Borssele dezelfde bedrijfstijd maakt als dit jaar. Anderzijds wees hij erop dat de verwachte spectaculaire daling van de olieprijzen voor grote verliezen kan zorgen.

Verder drong hij aan op een duidelijk energiebeleid van de Rijksoverheid zodat de PZEM uitsluitsel verschaft kan worden omtrent de afvoer en verwerking van het radio-actief afval van de kerncentrale Borssele.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 december 1982

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

over opslag kernafval

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 december 1982

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken