Bekijk het origineel

SEAN: taak niet meer te vervullen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

SEAN: taak niet meer te vervullen

Ketelbouw moet in Hengelo

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Stichting energie aparatenbouw Nederland (SEAN) heeft minister Van Aardenne van Economische zaleen per telex laten weten haar functie niet langer meer te kunnen vervuilen. Dat deelde een woordvoerder van het ministerie van Economische zaken dinsdag desgevraagd mee.

De commissie, die de minister moet adviseren over de Nederlandse energie-apparatenbouw (onder meer ketels voor centrales), meent ten onrechte buitenspel te staan bij de eventuele reconstructie van het RSV-concem. Bij RSV-onderdeel „De Schelde" in Vlissingen worden ketels gebouwd.

De SEAN laat de bewindsman weten geen verantwoordelijkheid te aanvaarden voor de uitkomst van het onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van RSV. Op grond van dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door ambtenaren en het organisatiebureau McKinsey, zal de minister een besluit nemen over het in ernstige nood verkerende concern.

De SEAN laat de minister ook weten dat er nog steeds geen argumenten zijn aangevoerd tegen het SEANstandpunt dat de zware ketelbouw in Hengelo moet worden geconcentreerd. Daar is de MESK, de zelfstandige voortzetting van Stork ketel- en apparatenbouw, gevestigd.

Niet verantwoordelijk

Volgens ir. H. M. van Mourik Broelonan van de SEAN houdt het standpunt dat aan de minister is overgebracht in dat de adviescommissie inderdaad niets meer doet, zo zei hij desgevraagd in een summiere reactie. Hij wilde geen verdere mededelingen doen dan dat het bestuur geen verantwoordelijkheid meer kan nemen voor de ontwikkelingen in de keteibouw. Hij voegde daar aan toe dat de SEAN in de twee jaar van haar bestaan „met nogal wat moeilijkheden te kampen heeft gehad".

De SEAN is een in 1980 door de minister van Economische zaken in het leven geroepen advieslichaam met als taak actief bij te dragen aan een verbetering van de Nederlandse positie op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, engineering, produktie, montage, marketing en verkoop van energie-apparatuur en énergie-systemen. De SEAN moest voorrang geven aan de opkissing van de problemen waarvoor ketel- en apparatenbouwera die actief zijn op het gebied van de openbare elektriciteitsopwekking zich gesteld zien. Hierbij ging het om de problematiek rond Stork ketel- en apparatenbouw, een onderdeel waar het VMF-concem wel vanaf wilde, en de afdeling ketel- en apparatenbouw van De Schelde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 februari 1983

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

SEAN: taak niet meer te vervullen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 februari 1983

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken