Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Water zonder bijsmaak door ultraviolette lichtstraling

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Water zonder bijsmaak door ultraviolette lichtstraling

Fenolen zorgen voor slechte smaak Alblasserwaards drinkwater

6 minuten leestijd Arcering uitzetten

HARDINXVELD-GIESSENDAM — Een Amerikaan eist van zijn drlnliwater dat het naar chloor smaakt. Anders deugt het niet. Directeur ing. J, Leijssenaar van het drinkwaterleidingbedrijf de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden over het bekende smaakje: „Wij Nederlanders zeggen dan: het is vies". Het drinkwaterleidingbedrijf ontwikkelde een unieke methode om het water te desinfecteren: bestraling met ultraviolet licht. Over water zonder smaakje.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 april 1983

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Water zonder bijsmaak door ultraviolette lichtstraling

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 april 1983

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's