Bekijk het origineel

Ondememersvezemging zet fietsroute uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ondememersvezemging zet fietsroute uit

Langs kenmerkende punten in Noordwijk

2 minuten leestijd

(Van onze correspondent) NOORDWIJK —De Noordwij kse Ondernemersverenigfing werkt aan een plan voor het uitzetten van een toeristische fietsroute. Men wil op deze wijze iets doen waaraan de burgerij en gasten in de badplaats plezier kunnen beleven.

Bij het vaststellen van de route is de ondernemersvereniging uitgegaan van een tweetal doelstellingen: in de route moesten zoveel mogelyk herkenningspunten zitten op het gebied van de natuur, de cultuur en de historie. En de route dient een cirkel te zijn, zodat men waar men ook start, toch op het punt van uitgang terugkomt.

Bij het ontwerpen van de route en het zoeken naar markante plinten heeft men assistentie gehad van de heer H. Verkade, een prominent man in de kring van natuur- en vogeltiesoherming en tevens een uitstekend kenner van culturele en historische zaken in het dorp.

Boulevard

In het uitgestippelde tracé zijn uiteraard de beide boulevards opgenomen, maar bijvoorbeeld ook de weggetjes langs het landgoed Offem, „Leeuwenhorst" en de Staatsbossen.

In totaal is de route ongeveer 24 kilometer lang. Zij wordt door Ixjrdjes (circa veertig) aangegeven. Dit gebeurt voor rekening van de Noordwijkse Ondernemersvereniging. Men hoopt de borden nog voor het hoogseizoen te kunnen plaatsen.

Het ligt in de bedoeling om ook een routebeschrijving samen te stellen, waarin de aandacht op verschillende bezienswaardigheden •wordt gevestigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1983

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Ondememersvezemging zet fietsroute uit

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1983

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken