Bekijk het origineel

Libanon gaat met voorstel akkoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Libanon gaat met voorstel akkoord

Ondertekening lijkt ophanden

2 minuten leestijd

BEIROET — Het Libanese kabinet heeft donderdag zijn goedkeuring gehecht aan het akkoord met Israël inzake een troepenaftocht, terwijl minister van buitenlandse zaken Elie Salem naar Damascus is gereisd om Syrië te bewegen eveneens met het pact in te stemmen.

De laatste belemmeringen voor de ondertekening van het akkoord tussen Israël en Libanon over terugtrekking van de Israëlische troepen lijken nu uit de weg te zijn geruimd. De Verenigde Staten hebben Israël verzekerd dat Libanon vastbesloten is de overeenkomst te tekenen, ondanks de druk van Syrië om dat niet te doen, aldus het Israëlische ministerie van buitenlandse zakert. Volgens het ministerie is Israël tevreden met de verduidelijking, die het via de Ameri

Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken verklaarde dat Philip Habib de Israëliërs donderdag in Jeruzalem heeft beloofd dat Libanon vastbesloten is de overeenkomst te tekenen. Israël heeft via Habib van de Libanezen een bevredigende verduidelijking gekregen over de kwesties die de Israëliërs hadden opgeworpen, aldus de woordvoerder.

Kritiek Syrië

De uitvoering van de overeenkomst is echter afhankelijk van Syrië en de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO. IsraëJ heeft verklaard dat het zijn troepen niet uit Libanon terugtrekt als de ongeveer 40.000 soldaten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 mei 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Libanon gaat met voorstel akkoord

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 mei 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken