Bekijk het origineel

NKF Kabel gaat 500 man ontslaan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

NKF Kabel gaat 500 man ontslaan

Om marktpositie te verbeteren

2 minuten leestijd

RIJSWIJK — Bij de Nederlandse Kabel Frabrieken (3.900 werknemers in Amsterdam, Delft, Delfzijl en Waddinxveen) zullen tot 1985 naar schatting 500 arbeidsplaatsen verdwijnen om de marktpositie van de NKF te verbeteren.

De arbeidsplaatsen zullen gedeeltelijk door natuurlijk verloop, vervroegde uittreding en interne overplaatsing verdwijnen, maar aan gedwongen ontslagen valt niet te ontkomen. Dit heeft de groepsdirectie van NKF Groep BV in Rijswijk woensdag bekendgemaakt. NKF (voor 47 procent eigendom van Philips) kondigde vorig jaar oktober al aan dat bij de fabriek in Delft 300 arbeidsplaatsen moesten verdwijnen. Met de nu aangekondigde vermindering komt het totale verlies aan arbeidsplaatsen op 850, aldus een NKF-woordvoerder. NKF heeft woensdag aangekondigd met de vakorganisaties te gaan overleggen over een sociale regeling voor de afvloeiing van de 500 werknemers. De opbrengsten van het bedrijf lopen al enkele jaren terug vanwege de economische recessie en toenemende concurrentie. Met het afstoten van de 500 arbeidsplaatsen wil NKF de marktpositie en de opbrengsten, „die thans onder zware druk staan" verbeteren. Het bedrijf streeft naar behoud en waar mogelijk vergroting van het binnenlandse marktaandeel en een grotere export.

Korter werken

Zowel de industriebond FNV als de Unie BLHP vindt dat het verlies van 850 arbeidsplaatsen bij de NKF moet worden ondervangen door een versnelde invoering van de 36-urige werkweek. De bonden lieten dit weten in een commentaar op de door de NKF-directie bekendgemaakte plannen.

Volgens districtbestuurder Terwisscha van de industriebond is de termijn waarop de NKF wil reorganiseren veel te kort. „Dat kan alleen ten koste van gigantische sociale consequenties. Voor ons is dat onaanvaardbaar". De bond zou eerder willen mikken op een periode van vijf jaar. Als uitgangspunt bij het overleg met de directie geldt verder dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen.

De doelstellingen van de directie, verbetering van de marktpositie en van de opbrengsten worden door de bond onderschreven. „Wij erkennen dat het bedrijf wat te ruim in het jasje zit," aldus Terwischa. Tien procent arbeidstijdverkorting moet echter de werkgelegenheid voor rond de 400 werknemers redden,, de overige arbeidsplaatsen zouden dan eventueel via natuurlijk verloop kunnen verdwijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 mei 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

NKF Kabel gaat 500 man ontslaan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 mei 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken