Bekijk het origineel

Vleesgerechten met een extraalge

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vleesgerechten met een extraalge

4 minuten leestijd

De witte trouwjapon zal deze zomer door vele bruiden gedragen worden.

In de receptenrubriek.die weer wekelijks gaat verschijnen,geven we u deze keer een aantal vleesrecepten. Een kiprecept als afwisseling van varkens- of rundvlees of een recept voor varkensvlees a la tutti frutti is de moeite van het proberen zeker waard.

Geroosterde kip met lychees en ananas
I kip van ca. 1500 gram, 50 g boter, 1 eetlepel Soy Sauce, I mespunt peper, I theelepel paprikapoeder, I theelepel gedroogde gemengde kruiden, l'/2 dl kippehouillon, 1 blik lychees, I blikje ananas. Verhit de oven voor op 200┬░. Wrijf de kip in met boter, kruiden en Soy Sauce. Stop een klontje boter in de kip en leg deze in een braadsledc. Giet de bouillon erbij. Braad ca. I uur in de oven. De kip zo nu en dan omdraaien en er braadvocht overheen scheppen. Neem de kip uit de oven en leg haar op een schaal. Giet het braadvocht in een pan. voeg er het ananassap aan toe en flink laten inkoken. Desgewenst op smaak brengen met peper. Maak de saus af met lychees en ananas. Schep de saus over de kip en serveer met taugeh (uit een potje of vers geblancheerd).

Iberische bief stukjes

Kneed een eierdooier, zout en peper door de gehakte biefstuk. Smelt 50 g boter in een sauspan en meng er 2 teentjes knoflook door uit een knijper, eventueel kan de knoflook ook ragfijn worden gehakt. Vorm een aantal biefstukjes en haal deze door de boter met knoflook. Laat 50 g boter in een koekepan heet worden en bak hierin de biefstukjcs3 minuten aan elke kant. boven niet al te fel vuur. Neem de bielstukjes uit de pan en giet de bruine boter erover. Klop 2 eieren los met 2 eetlepels melk. Giet dit mengsel bij de resterende gesmolten boter met knoflook en bereid hiervan boven laag vuur roereieren. De roereieren moeten vochtig blijven. Schep dit mengsel over de bicfstukjes.

Varkensvlees a la tutti frutti
100 g gedroogde abrikozen. 100 g Geroosterde kip. bakken champignons, krop sla en sebakkcn aardappeltjes. gedroogde, appeltjes, wat rozijnen en krenten, 400 g varkensvlees in blokjes, boterimargarine, 2 eetle

Hamburgers
pels zoute ketjap, peper, vruchtennat, 3 preien. kopje Zet de vruchten een dag van te voren in de weck. De volgende dag het vlees in de boter/margarine bruin bakken. Wat ketjap, peper en een V2 kopje van het nat waarin de vruchten zijn geweekt toevoegen. Laat het vlees hierin ca. 3 kwartier sudderen. Daarna voegt u toe: de uitgelekte vruchten en de in reepjes gesneden preien. Het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen. Sefyeren met rijst. 2'/2 ons gehakte biefstuk, 4 punthroodjes, 2 eetlepels fijngehakte picalily. Maak de gehakte biefstuk aan met zout en peper en vorm er vier langwerpige biefstukjes van. Hol de puntbroodjes uit en laat ze daarna in de oven knapperig worden. Bak de biefstukjes 1 minuut in wat hete boter en leg ze in de broodjes. Picalily even door de braadbotcr roeren en daarna over de biefstukjes gieten. Combineren met een frisse salade. \ an sla. komkommer en tomaat.

Varkensvlees met gember Varkenskoteletten met salie
500 g magere varkenslapjes, een teentje knoflook, I a 2 stukjes gember (of een eetlepel gember)tat). zout, peper. 20 g boter of margarine, een houillonhlokje, ketjap of worchcslershiresaus. Wrijf het vlees met wat zout. peper en knoflook in en laat het ongeveer een uur intrekken. Hierna de boter lichlbruiji laten worden en daarin het vlees aan beide zijden bruin bakken. Dim water, gember of gembernat bijvoegen en het vlees op een heel zacht vuur " zo'n 3 kwartier laten sudderen. Afmaken met wat ketjap (een eetlepel) of worchestershiresaus plus het bouillonblokje. Serveren met fijngesneden, ge4 varkenskoteletten. enkele blaadjes salie, teentje knoflook, 60 g boter, zout, peper, I eetlepel olie. Knip het verse kruid fijn. Maak het teentje knoflook schoon en hak het in stukjes. Meng het kruid, de knoflook, zout en peper. Wrijf hier de koteletten mee in. Smelt de boter in een koekopan en doe er de lepel olie bij. Laat dit goed heet worden en braad er dan het vlees in aan tot het aan beide J^anien mooi bruin is. Bak de koteletten in een kwartiertje gaar op een matig vuur. Neem hel vlees uit de pan en maak lie jus af met wat water. Serveren met aardappelpuree en bijvoorbeeld kron sla. '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 mei 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Vleesgerechten met een extraalge

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 mei 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken