Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Keukenprinsen
PARIJS — De Franse gastronomie heeft binnenkort geen geheimen meer voor buitenlandse koks, die in de herfst van dit jaar leerlingen kimnen worden van een „hogeschool van de Franse keuken" („Ecole superieure de cuisine Frangaise"), bestemd voor de meesters in het vak. Het gaat om een initiatief van de Kamer van Koophandel in Parijs. Per jaar wordt een twintigtal studenten aangenomen dat al een solide culinaire ondergrond heeft en hem in Parijs wil afronden. Vooral Amerika, Mexico en Japan, maar daarnaast ook Arabische landen zoals Egypte en Syrië, dringen al lang aan op een Franse opleiding voor hun chef-koks. Tot nu toe stuurden ze stagairs naar Parijs.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van donderdag 16 juni 1983
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 juni 1983
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's