Bekijk het origineel

Veel personeel Philips in samenwerkingsverband

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel personeel Philips in samenwerkingsverband

A T and T brengt technologie in

3 minuten leestijd

EINDHOVEN — Bijna al het personeel en een zeer groot deel van de bedrijfsmiddelen van de nieuwe gezamenlijke dochteronderneming van Philips en American Telephone and Telegraph (AT and T) zullen afkomstig zijn van Philips. AT and T brengt hoofdzakelijk de technologie in op het gebied van digitale telefooncentrales.

Van deze bundeling van de hoog- internationale (buiten de VS) verwaardige produkttechnologie van de kooporganisatie en kennis van Philips zgn. 5ess-centrale van AT and T en de van specifieke telefoniesystemen ^1^^^,^,^^,^^^^^^^^^^^^^^^ wordt door Philips de beste garantie verwacht voor de continuïteit van de werkgelegenheid op langere termijn. Een en ander bleek op de persconferentie die Philips gaf ter gelegenheid van de samenwerking met AT and T. Vao de ruim 5.000 werknemers, die de nieuwe joint-venture zal tellen, zijn er ca. 5.000 afkomstig van de internationale Philips-bedrijven. In Nederland zullen 3.000 van de in totaal 6.500 werknemers van Philips telecommunicatie industrie (PTI) overgaan naar de nieuwe onderneming.

Werkgelegenheid
De samenwerking heeft alleen betrekking op het terrein van openbare telefonie en kabeltransmissiesystemen. Buiten de samenwerking, die oorspronkelijk alle activiteiten van de divisie telecommunications systems van Philips zou betreffen, vallen de vijf andere produktiegebieden van deze divisie zoals mobiele communicatiesystemen en bedrijfscentrales. Hier werken nog ca. 14.000 mensen.

Dr. W. Dekker, president van Philips, kon niet zeggen wat de effecten van de samenwerking zullen zijn op de werkgelegenheid. Hij hoopte, dat de nieuwe dochteronderneming flink zou gaan toenemen en dat zou een positief effect hebben. Aan de andere kant blijft de produktiviteit in de bedrijfstak nog steeds groeien, zodat per eenheid produkt steeds minder mensen nodig zijn.

Philips zal ƒ 800 min aan materiële activa in de joint-venture inbrengen, die in Nederland gevestigd zal worden. De directie over de joint-venture zal in handen komen van een Amerikaan. In de tweede helft van 1984 zullen de nieuwe telefoonsystemen op basis van de technologie van AT and T in Europa beschikbaar komen, terwijl de produktie in Europa in 1985 ter hand zal worden genomen.

Afstappen

Philips zal grotendeels afstappen van de zelf ontwikkelde technologie voor telefooncentrales. De nieuwe digitale technologie, waarvan nu gebruik zal worden gemaakt, is afkomstig van het Bell lab, het laboratorium (een van de grootste ter wereld) van AT and T. Ma Bell, zoals AT and T in Amerika ook wel wordt genoemd, is de grootste particuliere telefoonmaatschappij in de VS en een van de grootste ondernemingen ter wereld. Toen AT and T het bijna-monopolie in Amerika op het regionale telefoonverkeer werd ontzegd kreeg het bedrijf toestemming om zich Internationaal op de markt voor telecommunicatie te werpen. In 1980 werd AT and T International opgericht om de activiteiten buiten Amerika te versterken. De samenwerking met Philips, die na bijna driekwart jaar onderhandelen tot stand kwam, zal aanvankelijk betrekking hebben op de gebieden Europa, het Midden-Oosten, Afrika en delen van Zuid-Amerika en Azië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 augustus 1983

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Veel personeel Philips in samenwerkingsverband

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 augustus 1983

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken