Bekijk het origineel

Procedure opvolging Potter vastgesteld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Procedure opvolging Potter vastgesteld

Nieuwe functie nog open vraag

2 minuten leestijd

GENEVE — De in 1972 tot secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken te Geneve gekozen dr. Philip Potter wil tegen het eind van 1984, op z'n laatst begin 1985, zijn functie ter beschikking stellen. Er is nu een procedure vastgesteld om in die komende vacature te voorzien.

De chef van de publiciteitsafdeling John Bluck ontkende woensdag, dat Potters wens samenhangt met de verkiezing van de voorzitter van de Raad van de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD), Heinz Joachim Held, tot voorzitter van het Centraal Comité van de WVK.

Er moeten zoveel mensen op leidende posten in de organisatie worden benoemd, dat Potter zijn functie maar liever aan een nieuwe kracht overlaat, aldus Bluck.
In januari 1984 zal onder leiding van de Canadese Lis Wilson, een van de zeven voorzitters van de WVK, een voorbereidingscommissie in Geneve bijeen komen. In februari komt het dagelijks-bestuur (uitvoerend comité) bijeen onder leiding van Held om een 16 leden tellend kiescollege te vormen. Dit moet het mogelijk maken dat het centraal comité in juli een nieuwe secretaris-generaal kiest. Als dat niet direct lukt wil dr. Potter aanblijven tot hij een opvolger heeft kunnen inwerken.

Open vraag
Of dr. Potter daarna zal terugkeren naar het eiland Dominica in de Caribische zee, waar hij in 1921 werd geboren, of dat hij een van de talrijke aanbiedingen om aan een Europese: universiteit gasthoogleraar te worden zal aanvaarden, is nog een open vraag.
Behalve de secretaris-generaal worden nog andere mensen op hoge posten bij de WVK vervangen. In de plaats van Konrad Raiser, een van de drie plaatsvervangende secretarissengeneraal, komt de Noordamerikaan Arie Brouwer per 1 september van dit jaar naar Geneve. De Westduitse theoloog Günter Gassmann wordt de nieuwe directeur van de afdeling voor geloof en kerkorde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 augustus 1983

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Procedure opvolging Potter vastgesteld

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 augustus 1983

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken